Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
April 24, 2014, 06:07:17 PM
Home Help Search Login Register
News: OBDLink MX officially launched.

  Show Posts
Pages: [1]
1  Hardware / ElmScan ISO USB / Re: With ElmScan ISO USB ( ECU not reponde) on: December 15, 2007, 10:42:47 AM
Hi
My car is not OBD2 compliance,however with peugeot 206 it is okay.
2  Software / All Languages / With ElmScan ISO USB ( ECU not reponde) on: November 03, 2007, 03:36:04 AM
Hello,

I have KANGOO 1.2 gasoline year 2000, with connector OBD 16's pins (4,5,7,15 and 16 connected).
I used ElmScan ISO USB, the ECU not responde and I receive following informations :
with logitiel (ScanTool.net(win))
Message: OBD BUS unit. Error.check connection.......
with (EasyOBD ll 2.1)
Message: no vehicule response / connection or power
wiht (Hyper Terminal)
Message: ELM323 v2.0
>0100
BUS UNIT: ......ERROR
Is there any one can help me why the ECU vehicle not responde?
And what can I do to make it run correctly ? because I am sure that my Kangoo 1.2
has an EOBD 16 pins and ISO Protocol.
regrdas.


 
3  Hardware / ElmScan ISO USB / With ElmScan ISO USB ( ECU not reponde) on: November 03, 2007, 03:25:09 AM
Hello,

I have KANGOO 1.2 gasoline year 2000, with connector OBD 16's pins (4,5,7,15 and 16 connected).
I used ElmScan ISO USB, the ECU not responde and I receive following informations :
with logitiel (ScanTool.net(win))
Message: OBD BUS unit. Error.check connection.......
with (EasyOBD ll 2.1)
Message: no vehicule response / connection or power
wiht (Hyper Terminal)
Message: ELM323 v2.0
>0100
BUS UNIT: ......ERROR
Is there any one can help me why the ECU vehicle not responde?
And what can I do to make it run correctly ? because I am sure that my Kangoo 1.2
has an EOBD 16 pins and ISO Protocol.
regrdas.


 
4  Hardware / ElmScan Topics Archive / With ElmScan ISO USB ( ECU not reponde) on: November 03, 2007, 03:24:00 AM
Hello,

I have KANGOO 1.2 gasoline year 2000, with connector OBD 16's pins (4,5,7,15 and 16 connected).
I used ElmScan ISO USB, the ECU not responde and I receive following informations :
with logitiel (ScanTool.net(win))
Message: OBD BUS unit. Error.check connection.......
with (EasyOBD ll 2.1)
Message: no vehicule response / connection or power
wiht (Hyper Terminal)
Message: ELM323 v2.0
>0100
BUS UNIT: ......ERROR
Is there any one can help me why the ECU vehicle not responde?
And what can I do to make it run correctly ? because I am sure that my Kangoo 1.2
has an EOBD 16 pins and ISO Protocol.
regrdas.


 
5  Software / French / Re: ElmScan ISO USB ( ECU en répond pas) on: November 01, 2007, 10:19:23 AM
Dear Trri,
I precise to you that my car has connector with 16 pins so it is may an OBD
Also it has connected pins: 4- 5- 7- 15 and 16 .so that means it is an ISO Protocol.
But I don’t know why not communicate with ECU, please look at the attachment.
Regards.
6  Software / French / ElmScan ISO USB ( ECU en répond pas) on: October 30, 2007, 11:15:32 AM
Bonjour à tous,
j'ai un KANGOO 1.2 essence année 2000, avec connecteur OBD de 16 broches (4,5,7,15 et 16 connectées).
En utilisant, ElmScan ISO USB,  l'ECU ne répond pas et je reçois les informations suivantes:
Avec le logitiel (ScanTool.net(win))
Message: OBD BUS uniy Error.check connection.......
Avec (EasyOBD ll 2.1)
Message: no vehicule response / connection or power
Avec  (Hyper Terminal)
Message: ELM323 v2.0
                 >0100
                  BUS UNIT: ......ERROR

Si quelqu'un pourrait m'aider à résoudre ce problème, j' en serais reconnaissant.
7  General OBD Information / General OBD Questions / ElmScan ISO USB no communicate with my OBD on: October 29, 2007, 08:30:03 AM
Dear sir,
My car is RENAULT KANGOO 1.2 gasoline year:2000 The OBD pins:4,5,7,15 and 16.
I have: ElmScan ISO USB OBD 2 Diagnostic Interface Elm323
********************************************
If I use ScanTool.net(win) softw. I receive message:
OBD bus init error,check connection to the vehicle, make sure the vehicle is OBD ll compliant..
*********************************************
Using EasyOBD ll softw.I receive following messages:
Interface connected: ISO 9141-2/14230-4 KWP2000 Protocol
Vehicle data bus Okay
No vehicle reponse/connection or power.  Note: (the power led flash)
**********************************************
Testing with Hyper Terminal, I obtain:

ELM323 v2.0
>0100
BUS UNIT: ....ERROR
***********************************************
Please help me, what and where is the problem?
best regards.
Pages: [1]


Login with username, password and session length

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!